Selecteer een pagina

Stress Evaluatie Tool (SET)

De Stress Evaluatie Tool is een assessment gebaseerd op wetenschappelijk en psychologisch onderzoek. Het brengt je energieverbruik in kaart evenals uw risico’s op onbalans, overbelasting en uiteindelijk burn-out.

Doel van de SET

Preventie van burn-out (klachten). De Set is een betrouwbaar en valide assessment om de subjectieve beleving van de energievoorraad van een persoon of organisatie in kaart te brengen en zo op een dashboard te kunnen plaatsen. Mogelijk helpt dat om mensen iets eerder aan de bel te laten trekken en zodoende de ontwikkeling van een burn-out te voorkomen.

Voordelen van de SET

  • Inzicht in persoonlijk mentaal functioneren op zowel werk- als privégebied.
  • Zicht op de risico’s van onbalans in draagkracht en draaglast.
  • Bewustzijn op die aspecten en gebieden waarop eenieder invloed kan uitoefenen. (En waarop niet).

Assessment met de SET

  • Als deelnemer ontvangt u een uitnodiging met een link naar de Stress Evaluatie Tool
  • Het invullen van de Stress Evaluatie Tool neemt ongeveer 75 minuten in beslag en kan in ieders eigen omgeving en eigen tijd plaatsvinden
  • Na afronding ontvangt de deelnemer een persoonlijk risicoprofiel in relatie tot zijn Draagkracht en Draaglast.
  • Afhankelijk van de gemaakte afspraken met de persoon en/of organisatie vindt een vervolg plaats in de vorm van een Coaching traject waarbij op termijn de nul meting en eindmeting worden vergeleken.
De metafoor van het dashboard
Het dashboard van een elektrische auto toont een afbeelding waarop exact kan worden afgelezen hoeveel kilometers ik nog kan rijden voordat de accu leeg is. Er staat duidelijke een plus met groen streepjes aan de bovenkant en aan de onderkant een min met een paar rode streepjes. Zodra het dashboard ‘in het rood’ komt, is het verstandig snel een oplaadpunt te zoeken en aan de stekker te gaan. De waarschuwing negeren heeft weinig zin want het gevolg is dat je met een lege accu de plaats van bestemming nooit zal bereiken. Het geeft je rust en duidelijkheid dat je een dashboard in je auto hebt en de lading in de accu middels de groenen en de rode streepjes nauwgezet kan volgen.

Even opladen
Ons lichaam kent helaas niet zo’n duidelijk waarschuwingssysteem. Je bent vermoeid en gaat op zoek naar manieren om niet toe te geven aan mijn vermoeidheid. Meestal lukt dat goed. Even bewegen helpt bijvoorbeeld, evenals iets eten of drinken, afleiding zoeken en soms helpt het ook om de vermoeidheid te negeren. Eigenlijk lukt het altijd wel om weer energie te vinden en een reservepotje aan te breken als het echt moet. Lang, vaak heel lang negeren wij de signalen die je vertellen dat het tijd wordt om op zoek te gaan naar een stekker om op te laden. Altijd is er wel weer een reservepotje. Uiteindelijk staan we wél langs de kant. De accu is nu echt leeg. Het lichaam is ontregeld. De geest in de war of in angst. Even aan de stekker had geen zin meer. Het lichaam, is op, uitgeblust of opgebrand. Wat dan volgt is een hele lange weg van herstel. Men zegt wel eens dat zolang de energievoorraad al in het rood stond – en dat is soms al jaren – zo lang zal het ook duren voordat de persoon is hersteld. Soms is volledig herstel zelfs niet meer mogelijk door blijvende schade aan bijvoorbeeld hersenen of andere organen.

Stress en chronische stress
Het goede nieuws is dat we door de wetenschap steeds meer weten over het verbluffende stress- en energiesysteem van ons lichaam. Met stress is niets mis. Sterker nog het is heel goed dat wij met stress kunnen en leren omgaan. Het maakt ons alert, brengt ons in de flow en zorgt ervoor dat we in kritieke situaties overleven. Maar we begrijpen de keerzijde ook steeds beter. Want chronische stress zorgt voor schade aan ons lichaam. En juist in het verbluffende vermogen van ons lichaam, om zich steeds aan te passen aan stressvolle situaties, ligt een mogelijke verklaring voor het ontstaan van burn-out. We weten dat voorkomen beter is dan genezen, maar we slagen hier nog onvoldoende in kijkend naar de stijging van het aantal burn-outklachten in onze samenleving. De cijfers liegen er niet om! (NCvB. Beroepsziekten in Cijfers 2020.)

Wil je meer weten over onze stress interventie trajecten? Vul dan nu onderstaande contactgegevens in!
En maak gebruik van de mogelijkheid voor een gratis online consult!
Voor meer informatie zijn wij ook mobiel te bereiken +31 6 33 03 17 42

RESPONS FORMULIER: STRESS EVALUATIE TOOL (SET)
















Velden met een * zijn niet verplicht.