Selecteer een pagina

Talent management

ALGEMEEN
Online Talent Manager (OTM) helpt je identificeren welke talenten je in huis hebt. Het maakt inzichtelijk welke persoonlijkheidskenmerken je bezit en welke waarden belangrijk voor je zijn. Daarnaast maakt het coachen van je leiderschaps-, management- en communicatievaardigheden inzichtelijk welke werk- en denkstijlen het best bij je passen. Voor het inventariseren en onderzoeken van je mogelijkheden hanteren wij als basis assessments het Octogram van Quin, door OTM ontwikkeld tot werk-en denkstijlen, de Big-Five Persoonlijkheidsindicatoren, de Teamrollen en Typologieën van Belbin en de Stress Ervarings Tool (SET). Ons HR-Tech Platform faciliteert verder nog 35 overige assessments, onderzoeken, rapporten en 360 reviews.

WERVING EN SELECTIE
Bij werving en selectie kan het lastig zijn om een gefundeerde keuze te maken voor een kandidaat. Cognitieve vaardigheden, kernwaarden en persoonlijkheidsindicatoren haal je namelijk maar moeilijk uit een sollicitatiegesprek of een Curriculum Vitae. Onze assessments bieden je meer zekerheid. Je krijgt op meerdere intelligentievlakken inzicht in hun vaardigheden en talent. En daarmee in hun potentieel. Voor het verder ontwikkelen van dat potentieel faciliteren wij ook het individuele Talenten-Paspoort.

LEIDERSCHAPSONTWIKKELING
Goed leiderschap kan de prestaties van een team positief beïnvloeden. Maar wat goed leiderschap is, is grotendeels afhankelijk van de behoeften van je team. Daarom is het belangrijk om de samenstelling van je team en ieders persoonlijkheidsindicatoren inzichtelijk te maken, hiervoor gebruiken we als basis assessments Belbin en Big-Five. Met het Octogram bepalen we welke werk- en leiderschapsstijlen passen bij de medewerkers in een team. Maar ook: wie is er geschikt als leider van het team? En hoe kun je deze leider helpen om zijn leiderschapskwaliteiten nog verder te ontwikkelen?

TEAMONTWIKKELING
Binnen een team is het uitermate belangrijk om te weten wat je aan elkaar hebt. Waar zijn we gelijk aan elkaar en waar zijn we complementair aan elkaar? Wat missen we nog? En zitten alle teamleden op de juiste plek? Zo kun je het Octogram en de teamrollen van Belbin gebruiken om te inventariseren welke rollen en voorkeursstijlen aanwezig zijn. Communicatiestijlen bijvoorbeeld bepalen hoe de communicatie binnen een team verloopt. En daarnaast kun je meten welke managementstijlen er aanwezig zijn. Tot slot kun je 360 graden feedback koppelen De resultaten hiervan worden in een rapportage gevisualiseerd. Zo breng je de efficiëntie van een team in kaart en weet je waar de kansen liggen voor teamontwikkeling.

STRESS MANAGEMENT
Hier voor zetten wij onze Stress Ervarings Tool (SET) in. Om te bepalen of je leven en presteren in balans is brengt SET uitkomst, dit assessment brengt de bestaande geestelijke gesteldheid van iemand in kaart. Dit gebeurt op verschillende deelgebieden zoals disbalans, overbelasting, burn-out klachten en risico’s. Een assessment geeft dan inzicht in werk- en privéstress, persoonlijke beleving én de effecten die onze veeleisende maatschappij op iemand heeft. Wie kampt met aanhoudende stress loopt het risico overspannen (chronische stress) te raken en uiteindelijk zelfs in een burn-out te belanden. Als stress coach helpen we de oorzaken voor aanhoudende stress bloot te leggen en gaan we samen met jou op zoek naar maatregelen die je kunt nemen om deze stress te vermijden of te verminderen. Soms zijn deze maatregelen heel eenvoudig, maar zie je ze zelf simpelweg niet meer. Een stress coach kan dan helpen.

Wil je meer weten over onze trajecten?
Vul dan nu onderstaande contactgegevens in en maak een keuze voor een gratis online assessment!
Voor vragen zijn wij ook mobiel bereikbaar +31 6 33 03 17 42.

CONTACT FORMULIER TALENT MANAGEMENT

Onderwerp:

Velden met een * zijn niet verplicht.